Shows

Hoewel we nog geregeld naar Shows. Echter hier wordt het niet meer bijgehouden.

De uitslagen vindt u bij desbetreffende hond.

 

Kerstshow Cuyck

Superafsluiting van het jaar.De laatste show van 2015 eb voor Canti voorlopig de laatste show.
Keurmeester Doedijns keerde vandaag de Leonbergers. Canti werd eerste in de Kampioenklasse met Uitmuntend. Daarna werd ze ook nog gekozen tot beste teef. Dus CAC + CACIB! Super! Onnen gaat steeds beter, Lopen doet ze nu als een trein, gebit laten zien lukte al aardig. Ze werd tweede met ZG in de jeugdklasse! Al met al een zeer waardige afsluiting van 2015!

Amsterdam

De Holland show en de Winner bezocht in Amsterdam.  Canti deed het bij de Holland show goed en haalde een Ex. 2 Onne had geen zin dan ook geen prijzen! Zaterdag de Winner de grootste show van Nederland met Leo’s zelfs uit Rusland. Onne had er zin in en haalde in de sterk bezette jeugdklasse een ZG3. Canti had geduchte tegenstand en haalde in de kampioenklasse een EX 4.

Den Bosch

Dogachtige een geweldig show, lekker ruim opgezet, goed georganiseerd en lekker veel Leo’s!.
Canti deed het weer geweldige. In de kampioenschap klasse trof zij oa een van de beste teven, die alles wat er te winnen valt al gewonnen had. Canti liep geweldig en werd 1e en later ook nog reserve kampioen! Super. Onne had weer eens wat kuren en wilde maar 1 kant op lopen, de uit ring. Best wel balen want de keurmeester de Fransman Pécoult vond haar een zeer mooie hond maar ja dan moet ze zich wel showen. Een ZG was de beoordeling!

Bleiswijk

Super weekend. Zaterdag behaalde Onne een Uitmuntend 2 , Canti kwam voor hetr eerst uit in de kampioen klasse en behaalde een U 1 beste teef met CAC en CACIB bij de Spaanse keurmeester Escar Tabuena. Zondag ging het nog beter!
Onne behaalde een U1 en het res. CAC. Canti herhaalde wat ze de dag er voor deed en werd weer beste teef, CAC en CACIB..
We lopen wel eens te mopperen op de  keurmeester maar dhr P v. Montfoort nam alle tijd, legde het allemaal goed uit, had geduld en gaf tips met Onne, die eerst maar 1 kant op wilde.lopen. Maar het ging steeds beter en onder flinke aanmoedigingen van het publiek liep het super af!

Zwolle

Topdag gehad in op de IJsselshow te Zwolle. Canti behaalde een Uitmuntend 1 in de open Klasse, Daarna werd ze gekozen tot beste teef! Hiermee heeft ze haar laatste puntje verdiend en mag ze zich naast Internationaal Kampioen nu ook NEDERLANDS KAMPIOEN noemen.
Ook Onne deed het super werd met Uitmunten eerste  in de jeugdklasse. Daarna werd ze tot  onze verrassing ook nog gekozen als Reserve beste teef (res CAC). Dik tevreden Dus

Maastricht 

Wederom een dubbelshow! Ging het de  eerste show niet echt super. Canti 3 zg.
Zondag echter super. Onne werd als 3e geplaatst met een zg. Canti won de open klasse, daarna werd ze beste teef. Weer een puntje voor het Ned. kampioenschap, we zijn er nu bijna!
Daarna werd ze ook nog gekozen als beste van het ras, BOB dus! Super blij. Daarna in de ere ring werd ze geselecteerd en was ze bij de beste 8! Super trots op ons meisje! Ze heeft nu een BOB titel behaald in Nederland, Frankrijk, Spanje en Portugal!

Rotterdam

Dubbel show. Canti behaalde in de open klasse een U1 en werd ook nog CAC en CACIB. Dus beste teef. Door dit resultaat heeft ze nu voldaan aan de eisen op minimaal 4  keer CACIB te worden in minimaal 3 landen. We zijn daar erg blij mee! Nog een puntje in Nederland halen en dan is ze ook Nederlands kampioen! Op de tweede show behaalde ze een U2 en werd ze reserve CAC en reserve CACIB! Super resultaat dus.
Onze Onne had er niet zo veel zin in maar behaalde toch een ZG2.

 

 

GoldenDog Trophy te Luik (België) 

Keertje naar België voor een show. Canti ook maar weer eens mee. Canti deed het goed en werd 2e met Uitmuntend. Onne liep als een trein, maar wilde dit keer haar gebit niet laten zien.Dus zei de keurmeester daarom geef ik haar een zeer goed (2e) anders was het zeker een Uitmuntend. Beetje balen natuurlijk maar dan heb ik dus weer wat te oefenen. Volgende week hopelijk beter in Rotterdam!

LHCN Clubshow te Arnhem

Naar de Nederlandse Clubshow geweest. Was een gezellig dagje met lekker weer. Genoten van de geweldige resultaten voor onze vrienden van Rosaceae en Leonhuuske. Super.!
Onze Onne (Lempileijonan Onnen Onkija) deed mee in de jeugdklasse (15 stuks met maar 2 U’s) haalde ze een ZG. Keurmeester was dhr. Puts die haar een mooi keuringsrapport gaf.
Tevreden!

 

Oss

Onne is naar show in Oss geweest. Voor het eerst in de jeugdklasse.
Ze liep een stuk beter dan de vorig shows, begint het een beetje te leren.
Een zeer positief keuringsrapport gaf dhr Puts. Hij gaf haar een ZG1 met de opmerking wel een hele dikke ZG. Persoonlijk heb ik liever een magere U en een jeugd CAC punt maar de volgende keer beter!

Pinksterweekend 2015

Met Onne naar 2 shows geweest.

Hunxe (Duitsland) Regionaal west show met 133 Leo’s heerlijk in de buitenlucht
Hier heet de klasse Jongste en is van 6-9 maanden.
Keurmeester de voorzitter van de Duitse Leonberger club dhr.W. Gullix
10 honden in de klasse en Onne werd net niet geplaatst maar kreeg wel VV (hoogst mogelijk)

2e pinksterdag naar Arnhem,m niet zoveel Leonbergers.
Wel een leuke keurmeester uit Tsjechië dhr. K. Horak, die een duidelijk uitleg gaf aan het publiek waarom hij Onne op de eerste plaats zetten in de Puppyklasse met een VB1.

8 februari

De eerste show van 2015.
Ook de eerste show van onze Onne, onze pup uit Finland. De Belgische keurmeester, v. Raamsdonk was zeer over haar te spreken. Door de onwennigheid van de eerste keer wilde ze niet optimaal lopen. Maar toch kreeg ze een 2 plaats en veelbelovend in de Puppyklasse .

Canti, haalde in de open klasse een U.

Tevreden gingen we weer naar huis.