Wie zijn wij

Hartelijke welkom.

Wij zijn Henri en Els Cooiman. Trotse ouders van 4 kinderen en 15 kleinkinderen.
Beide hebben wij een opleiding met dieren gevolgd. Els aan de dierverzorgingsopleiding in Barneveld. Henri Middelbare landbouwschool, specialisatie veehouderij en is ook enkele jaren boer geweest. Nadat het actieve boerenleven stopte maar we wel woonde op een boerderij hebben we een tijd lang gefokt en geshowd met dwerggeiten.

Onze eerste hond, Ralf een Sint Bernard, kregen wij in 1976. Een hele lieve hond voor ons maar toen er kinderen kwamen was hij niet te vertrouwen.

Na een behoorlijk speurtocht viel onze keus op de Leonberger, een grote hond die super lief is voor kinderen. Dat laatste was/is voor ons zeer belangrijk aangezien we kinderen hadden en nu ook kleinkinderen hebben. De eerste Leonberger Djoek v.d. Alerdinck, kwam zo in 1984  bij ons Ruim 12 jaar hebben we heel veel plezier gehad van haar en raakte zo verslingert aan het ras.

We hebben de laatste jaren in zuid Frankrijk gewoond en gewerkt. Als beheerders van een vakantiedorp/camping kwamen de honden met veel gasten in aanraking. Omdat moment hadden we een Leonberger en een Newfoundlander. Beide zijn daar op 12 jarig leeftijd overleden.

Aangezien de Leonberger bij ons beter paste dan de Newfoundlander, hebben toen 2 pups uit Nederland gehaald. Ollie en Canti. Die zich super vermaakte met alle gasten die bij ons kwamen en heerlijk konden dwalen in de prachtige natuur..

Doordat al onze kinderen op hoog niveau gesport hebben hadden we  geen tijd om met onze Leo’s naar shows te gaan. In Frankrijk zijn we daar weer mee  begonnen.
Canti heeft aardig wat succes gehaald in Frankrijk, Spanje en Portugal.(zie haar pagina)

We hebben  nu dus ruim 30 jaar ervaring met Leo’s en geen moment spijt.
Ook het fokken ermee hebben we uitgesteld totdat we meer tijd zouden hebben. Begin 2014 zouden we ons eerste nestje gaan fokken met Canti. Doordat ons werk in Frankrijk vrij plotseling ophield en we niet wisten waar we terecht kwamen hebben we dat nestje maar uitgesteld tot helder was waar we ons gingen vestigen. We wonen nu heerlijk buitenaf even buit Enschede.

Op dit ogenblik hebben we 6 Leonbergers thuis, 5 teven Onne, Maribelle, Noa, Joy en Faith en een reu Ollie.In gastgezin woont Zari.

Het is de bedoeling dat we 1 a 2 nestjes per jaar fokken..

Mocht u meer informatie willen, vragen heeft of interesse een een pup neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs in het prachtige Twente.

10303750_4819217454014_2135773362838207117_n